Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Domagoj Hajduković boravio u radnom posjetu Norveškoj

Oslo/Bergen - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Domagoj Hajduković boravio je u radnom posjetu Norveškoj od 9. do 11. studenoga 2022. u svojstvu izvjestitelja Odbora za migracije, izbjeglice i raseljene osobe PSVE-a.

U okviru rada na izvješću o integraciji migranata i izbjeglica za rezoluciju koju izrađuje za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe tijekom posjeta Norveškoj Hajduković je prikupljao informacije i dobre prakse o sustavu i projektima integracije izbjeglica. 

Prvi dan posjeta Hajduković je proveo u Oslu razgovarajući sa zastupnicima norveškog parlamenta Stortinga, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, Crvenog križa i s izbjeglicama. Radni posjet Hajduković je nastavio u Bergenu, drugom po veličini gradu u Norveškoj, a o projektima i programima integracije razgovarao je s predstavnicima Grada, Gospodarske komore - odjela za inkluziju, Sveučilišta u Bergenu, nevladine organizacije "Kirkens bymisjon", kafeu za inkluziju "Mat og prat" te s izbjeglicama.

Radni posjet Norveškoj Hajduković je završio posjetom Općini Øygarden nedaleko Bergena. Razgovarao je s dužnosnicima Općine o inovativnim metodama integracije izbjeglica poput projekta “Ravno na posao” i “Projekta Ukrajina” koji zbrinjava i upućuje izbjeglice iz Ukrajine.