Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

„Svim vjernicima pravoslavne vjere, koji slave Božić po julijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno.

Neka ozračje Božića, radosnog kršćanskog blagdana, donese toplinu, ljubav i blagostanje u vaše domove uz želje da ga proslavite u miru i veselju okruženi svojom obitelji, bližnjima i prijateljima.

Duh Božića ohrabruje nas u suočavanju sa životnim izazovima, posebno u ovom razdoblju krize izazvane pandemijom i razornim potresima. Pozvani smo pokazati ljudskost kroz međusobno razumijevanje i poštovanje te solidarnost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

Božićno vrijeme nas nadahnjuje na osnaživanje zajedništva i traženje sličnosti koje nas povezuju i premošćivanje onoga što nas razdvaja. Ujedno nas podsjeća na važnost toliko potrebnog optimizma i tolerancije u društvu te snagu dijaloga, suradnje i uvažavanja naših različitosti.

Neka s tim mislima naša domovina Hrvatska ide naprijed.

Želim vam sretan Božić. Mir Božji – Hristos se rodi!“