Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminulog košarkaša i trenera Mirka Novosela

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti nekadašnjeg košarkaša i trenera Mirka Novosela, u kojoj stoji:

 „Poštovana obitelji, s velikom tugom primili smo vijest o odlasku našeg košarkaškog velikana gospodina Mirka Novosela. U ovim bolnim trenucima za Vašu obitelj, uime Hrvatskoga sabora i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Košarka je obilježila život gospodina Novosela, kao što je on obilježio hrvatsku košarku. Nakon igračke karijere u Lokomotivi, kao trener vinuo se u vrhove europske i svjetske košarke, prvo reprezentacije, a potom i svoje voljene Cibone. Osvajač je zlatne, srebrne i brončane medalje s olimpijskih igara.  1982. godine s Cibonom osvojio je Kup pobjednika kupova, a potom postao i prvak Europe 1985. godine. Kao direktor reprezentacije jedan je od najzaslužnijih za prvi povijesni uspjeh hrvatske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Barceloni. 

Mirko Novosel bio je košarkaši stručnjak i vizionar koji je svojim razmišljanjima promijenio košarku. Od svih 12 igrača u momčadi znao je izvući ono najbolje, a najviše je volio raditi s mladim talentima. U svojoj bogatoj i dugogodišnjoj karijeri trenirao je najbolje hrvatske košarkaše, posebno obilježivši karijeru i razvoj najvećeg Dražena Petrovića. Veličini Mirka Novosela svijet je odao priznanje uvrstivši ga 2007. u Kuću slavnih, a nositelj je i Reda Danice Hrvatske s likom Franje Bučara za osobite zasluge u športu.

Hrvatska športska javnost s ponosom će nositi uspomenu  na gospodina Mirka Novosela, a Vama, poštovana obitelji, još jednom izražavam iskrenu sućut i duboko poštovanje.“