Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio veleposlanika Islamske Republike Iran Mohsena Sharifa Khodaeia u nastupni posjet

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohsena Sharifa Khodaeia.

Razgovaralo se o bilateralnim odnosima, za koje je istaknuto kako su bez otvorenih pitanja. Hrvatska i Iran podržavaju unaprjeđenje odnosa na područjima od zajedničkog interesa, a dvojica dužnosnika su zaključila kako prostora za suradnju ima. To se odnosi posebno na suradnju parlamenata, u okviru koje se mogu otvoriti vrata suradnji i na drugim područjima ili proširiti postojeća suradnja, kao na primjer na području gospodarstva.

U tom kontekstu predsjednik Sabora je pozdravio najavu otvaranja izložbe iranske minijature u Muzeju Mimara u 2010. godini, jer smatra da će to biti važan doprinos upoznavanju hrvatske i iranske kulture. 

Govoreći o mogućnostima suradnje na području znanosti, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić iranskom je veleposlaniku Mohsenu Sharifu Khodaeiu naglasio da Hrvatska podržava istraživanja na području nuklearne energije koja će se koristiti u mirnodopske i civilne svrhe.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora