Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell Fontelles u službenom posjetu predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu

Zagreb - Hrvatska je nedvojbeno zacrtala put koji vodi prema potpunom pridruživanju Europskoj uniji, izjavio je u srijedu u Zagrebu predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell obraćajući se zastupnicima Hrvatskog sabora. On je istaknuo da Europski parlament podržava punopravno članstvo Hrvatske u EU. U interesu je Europljana, kako je dalje rekao, da ovaj dio Europe bude politički stabilan, gospodarski razvijen i europski integriran.

Borrell je pozdravio sastanak CEFTA-e održan u Bukureštu prošlog tjedna rekavši da su tamo "postavljeni temelji novoj zoni slobodne trgovine".

Obraćanje predsjednika Europskog parlamenta u Hrvatskom saboru "razjasnilo je nejasnoću koja se počela u političkim krugovima javljati, a to je da Hrvatska ne ide prema punopravnom članstvu Europske unije nego prema nekim drugim oblicima pridruživanja", rekao je Šeks. "Predsjednik EP-a je jasno naglasio da je u skladu i sa Solunskom agendom i sa zajedničkim sastankom Odbora Hrvatskog sabora i EP-a nedvojbeno trasiran i zacrtan put Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji".

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora