Andrej Plenković i Davor Ivo Stier primili veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka

Zagreb – Predsjednik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU Andrej Plenković i potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier primili su veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka.

Veleposlanik Levčenko čestitao je zastupnicima Plenkoviću i Stieru na izboru za članove Europskog parlamenta te izrazio zadovoljstvo time što Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije. Sugovornici su ocijenili odnose između Hrvatske i Ukrajine vrlo dobrim te su ponovili želju za daljnjim jačanjem gospodarskih odnosa. Veleposlanik je upoznao sugovornike s održavanjem sastanka na vrhu članica EU-a i država sudionica Istočnog partnerstva u Vilniusu, 27. i 28. studenoga 2013. godine.

Levčenko je izvijestio o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Ukrajini te o bitnim naglascima dijaloga između Ukrajine i EU-a. U tom kontekstu, senzibilizirao je nove članove Europskog parlamenta o trenutačnim stajalištima pojedinih država članica u vezi s daljnjom dinamikom odnosa s Ukrajinom. Zastupnici su izrazili podršku reformskim naporima Ukrajine na njezinu europskom putu.
 

Autor: Služba za medije