Predsjednik Sabora uputio izraze sućuti povodom smrti bivšeg predsjednika Ustavnog suda Jadranka Crnića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić poslao je danas brzojav sućuti obitelji Jadranka Crnića. 

"Poštovana gospođo Crnić, cijenjeni članovi obitelji Crnić, dopustite mi da u svoje ime i u ime svih zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru podijelim s vama tugu zbog trajnog i nenadoknadivog gubitka vašeg supruga i oca, našega poštovanog Jadranka Crnića.

Odlaskom Jadranka Crnića Hrvatska je izgubila iskrenog i vjernog prijatelja, istaknutog domoljuba i ustrajnog promicatelja slobode i demokracije.
Kao sudac općinskog suda, kotarskog i okružnog suda, sudac i zamjenik predsjednika Vrhovnog suda, a nadasve kao predsjednik Ustavnog suda uložio je svoje znanje i autoritet u razvoj pravne misli i sudske prakse u Republici Hrvatskoj. Kao autor znanstvenih radova iz područja radnog, obiteljskog, imovinskog, nasljednog i nadasve ustavnog prava štitio je temeljne slobode građana i ljudska prava.

Svojim neumornim i predanim radom, uvijek i samo u interesu svih građana Republike Hrvatske, dao je neizmjeran doprinos razvoju demokratske hrvatske države. Njegov će neizbrisiv trag ostati vječno u našem sjećanju", ističe se u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskoga sabora Luke Bebića.

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina