Predsjednik Sabora Leko pozvan na Doha Forum 2014

Zagreb – Hrvatska i Katar razvijaju prijateljske odnose, želja nam je pojačati gospodarsku suradnju, posebno kad je riječ o katarskim investicijama u Hrvatsku, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko veleposlanici Države Katar u Hrvatskoj Mozi Nasser Al-Thani, koju je primio u nastupni posjet.

Al-Thani je istaknula kako će gospodarska suradnja biti prioritet njezina mandata, ne samo u području energetike nego i prehrambene industrije, turizma i sporta. -Vaš bilateralni posjet Kataru bio bi jako dobar korak naprijed u jačanju gospodarskih odnosa, rekla je Al-Thani Leki te mu uručila službeni poziv da sudjeluje na Doha Forumu od 12. do 14. svibnja ove godine.

Leko je zahvalio Kataru na pomoći u izgradnji Islamskog centra i džamije u Rijeci, naglasivši kako je Hrvatska dobar primjer za uređenje odnosa države i vjerskih zajednica, posebice islamske. Al-Thani je ocijenila kako je Islamski centar u Rijeci svojom jedinstvenom arhitekturom dobar primjer suradnje Katara i Hrvatske.

Moza Naser Al-Thani prva je žena veleposlanica Katara u svijetu. Za izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Države Katar u Republici Hrvatskoj imenovao ju je katarski emir Tamim bin Hamad Al-Thani u srpnju 2013. godine.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora