Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić završio posjet Rusiji

Sankt Peterburg - "Rusija pokazuje veliki interes za suradnju s Hrvatskom, smatra je jednim od najvažnijih partnera na jugoistoku Europe te faktorom stabilnosti i utjecaja u regiji", izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić. 

"Ono što mi možemo sigurno konstatirati je da Rusija pokazuje veliki interes za suradnju s Hrvatskom, smatra ju faktorom stabilnosti i utjecaja na području jugoistoka Europe te svojim partnerom u tom dijelu Europe", rekao je Bebić koji završava svoj službeni posjet Ruskoj Federaciji, u izjavi za Hinu.

Predsjednik Sabora ocijenio je posjet i razgovore koje je u Rusiji vodio vrlo uspješnim. U Moskvi se sastao s predsjednikom ruske Dume Borisom Grizlovom i drugim visokim ruskim dužnosnicima s kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja, parlamentarnoj i kulturnoj suradnji, budućem članstvu Hrvatske u EU te jačanju gospodarske suradnje. Pozvao je predsjednike oba doma ruskog parlamenta u službeni posjet Hrvatskoj.

Grizlov je tijekom sastanka s Bebićem u ponedjeljak istaknuo da Rusija smatra Hrvatsku jednim od najvažnijih partnera u regiji jugoistočne Europe. Tijekom svih sastanaka istaknuto je da su i Rusija i Hrvatska zainteresirane za unaprjeđenje suradnje na svim područjima. "U Hrvatskoj postoji široki politički konsenzus glede svestrane i dobre suradnje s Rusijom", rekao je Bebić.

Spomenuo je da se tijekom sastanaka dosta razgovaralo o energetskim projektima. Rusija je zadovoljna zbog uključenja Hrvatske u projekt plinovoda Južni tok, a dotaknuta je i tema projekta Družba Adria, kazao je.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina