Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić susreo se sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Titovom

Moskva - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, koji boravi u službenom posjetu Rusiji, razgovarao je s prvim zamjenikom ruskog šefa diplomacije Vladimirom Titovom o bilateralnim odnosima, s naglaskom na gospodarskoj suradnji te o stanju u regiji jugoistočne Europe. 

Titov je rekao tijekom sastanka s Bebićem da Rusija podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kao i članstvo Hrvatske u NATO-u. Kazao je da Rusija želi dugoročnu dobru suradnju s EU-om zbog niza zajedničkih problema te pitanja opskrbe energentima, a da s NATO-om ima otvoren dijalog oko proširenja Saveza.

Titov je podržao ulogu Hrvatske u regiji jugoistočne Europe ocijenivši je pozitivnom. Razgovaralo se i o situaciji u BiH i na Kosovu.

Što se tiče energetskih projekata, na sastanku je pozdravljena odluka Hrvatske da se uključi u Južni tok, a vezano za projekt Družba Adria, Titov je rekao da se nikoga ne može čekati te da postoje druge ideje za realizaciju tog projekta. Bebić je spomenuo "mogućnost maksimalne djelotvorne ekološke zaštite Jadrana što će se uzeti u obzir u daljnejm postupku procjene projekta" Družba Adria.

Bebić je iskoristio prigodu da uputi poziv ruskim ulagačima da investiraju u Hrvatsku, a posebice na području turizma.
  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina