Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio ministra obrane Republike Poljske Bogdana Klicha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je ministra obrane Republike Poljske u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući na pomoći i podršci koju je Poljska uvijek pružala Hrvatskoj u priključenju Europskoj uniji i NATO-u predsjednik Sabora je istaknuo dragocjena poljska iskustva na tom planu koja su bila od velike koristi Hrvatskoj. „Želimo biti u funkciji održavanja mira i prevladavanja problema“, istaknuo je predsjednik Bebić i upozorio kako još treba učiniti puno za stabilizaciju regije. Posebno je izrazio žaljenje što Makedonija na summitu u Bukureštu nije dobila pozivnicu za članstvo u NATO-u izrazivši bojazan da bi to moglo destabilizirati tu i susjedne države. Zato smo zainteresirani da se proces proširenja NATO-a nastavi, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Poljski ministar obrane Bogdan Klich je istaknuo kako bez ulaska Republike Hrvatske u NATO nema stabilizacije regije izrazivši nadu da će Hrvatski sabor i dalje pružati podršku vladi u pitanjima sigurnosne politike. Poljski je ministar u tom kontekstu ukazao na izuzetan značaj položaja na vanjskim granicama NATO-a koji imaju Poljska kao sadašnja te Hrvatska kao buduća članica Sjevernoatlantskog saveza, te je izrazio očekivanje da će Hrvatska biti pomoći kao savjetnik za regiju. Poljskoj je to osobito važno budući da se kontingenti njenih vojnika trenutno nalaze u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Autor: Ured predsjednika Sabora