Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića obitelji Zlatka Kranjčara

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je brzojav sućuti obitelji Zlatka Kranjčara u kojem stoji:

„Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Zlatka Kranjčara, velikana hrvatskoga nogometa. Uz duboko suosjećanje, uime Hrvatskoga sabora te svoje osobno, izražavam vam iskrenu sućut.

Zlatko Cico Kranjčar u hrvatskoj sportskoj povjesnici ostat će upisan kao vrsni strijelac i reprezentativac, istaknuti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i kao jedan od najtrofejnijih igrača i trenera u povijesti Dinama. 

U plavom dresu najdražeg kluba dosegnuo je neke od najvećih trenutaka svoje karijere koju je okrunio naslovom prvaka 1982. godine. Ostat će upamćen i kao prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije 1990. godine u prijateljskoj utakmici sa SAD-om.

Nakon igračke, započela je i velika trenerska karijera pisana zlatnim slovima opet u Dinamu, gdje je dva puta osvajao hrvatsko prvenstvo, a posebno upečatljiv je njegov treći naslov prvaka sa Zagrebom. Hrvatsku nogometnu reprezentaciju odveo je na svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, a dobitnik je i Državne nagrade za šport "Franjo Bučar". 

Hrvatski nogomet ostao je bez jedne od, ne samo najsjajnijih zvijezda, već i osobe poznate po dobroti i vedroj naravi, vizionarstvu i ustrajnom i motivirajućem radu.

U ovim teškim i bolnim trenucima za sve Zlatkove prijatelje, suradnike i suigrače, a najviše za vas, poštovana obitelji, dopustite da još jednom izrazim iskrenu sućut.“