Predsjednik Sabora Jandroković na susretu Hrvata Bosanske Posavine

Sesvetska Sopnica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u nedjelju navečer na susretu Hrvata Bosanske Posavine u Sesvetskoj Sopnici, iskazavši im potporu kao i obnovi crkve i samostana na Plehanu kod Dervente.

"Došao sam ovdje iskazati potporu Hrvatima iz Bosanske Posavine, to je dio hrvatskog naroda koji je strašno stradao kroz povijest, u II. svjetskom ratu i tijekom Domovinskog rata", izjavio je Jandroković u Župi Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, gdje je prisustvovao i euharistijskom slavlju.

Predsjednik Sabora izrazio je svoju potporu akciji obnove  franjevačkog samostana i crkve sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj posavini, koji su srušeni tijekom rata u BiH.

"Hrvatska Vlada je pomagala obnovu crkve i samostana i sasvim sigurno će i u budućnosti pomagati taj važan projekt koji je simbol hrvatstva tog dijela BiH, simbol njihove vjere, opstojnosti i snage. Naša je obaveza i dužnost da kao Hrvatska pomognemo Plehanu", poručio je predsjednik Sabora Jandroković.

Autor: Hina