Božićna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku u kojoj stoji:

„Otvorena srca s osjećajem vjere i nade dočekali smo Božić, najradosniji kršćanski blagdan kada slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega.

Božićno vrijeme iznova nas potiče i ohrabruje da svojim životima budemo istinski promicatelji vjere, ljubavi, mira i zajedništva među svim ljudima.

Blagdani su doba obiteljske povezanosti, optimizma i podsjećanja na kršćanske vrijednosti koje nas snaže u suočavanju sa svim iskušenjima. Ove godine kušnje su posebno izražene, ali uvjeren sam kako ćemo ih solidarnošću, razboritošću i odgovornim ponašanjem uspješno prevladati.

I naša Domovina, kao i cijeli svijet, nalazi se usred velikih izazova i zato je prioritet očuvanje svakog ljudskog života i zdravlja naših građana. Kako bismo u tome bili što uspješniji, važno je međusobno uvažavanje, političko jedinstvo oko temeljnih ciljeva, očuvanje radnih mjesta i oporavak gospodarstva, a posebno skrb za one koji su najslabiji i najugroženiji.

Isto tako, valja iskazati zahvalu svim liječnicima, medicinskim sestrama, medicinskom i tehničkom osoblju u našim bolnicama koji već deset mjeseci požrtvovno i predano rade svoj posao spašavajući živote i zdravlje naših bližnjih.

S tim mislima, u iščekivanju Božića, neka vaše domove ispuni obilje vjere, ljubavi, životne radosti i osjećaja nade. Svim građankama i građanima Republike Hrvatske, kao i Hrvaticama i Hrvatima u iseljeništvu, uime Hrvatskoga sabora i osobno želim čestit i blagoslovljen Božić!“