Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen

Zagreb  – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i predsjednica Europske komisije von der Leyen razgovarali su o glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te o programu parlamentarnih sastanaka na kojima će sudjelovati i niz članova Europske komisije. 

Sugovornici su istaknuli važnost hrvatskog predsjedanja koje dolazi u izazovnom trenutku za Europsku uniju s obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine kao i na brojne druge unutarnje i vanjske izazove. Naglasili su također da nacionalni parlamenti imaju važnu ulogu u postupku donošenja europskog zakonodavstva i približavanja europskih politika i tema građanima. U tom smislu, predsjednik Jandroković pozdravio je Konferenciju o budućnosti Europe i nastavak intenzivnog dijaloga s europskim građanima. Građani moraju snažnije osjetiti prednosti članstva, poboljšanje kvalitete njihova života i sigurnost koju im pruža pripadnost Uniji.

Zaključno, izrazili su zadovoljstvo budućom suradnjom Hrvatskoga sabora i drugih nacionalnih parlamenata s Europskom komisijom na brojnim temama od zajedničkog interesa.