Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore Igora Građevića

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore Igora Građevića.

Suradnja sa susjednim državama visoko je pozicionirana u vanjskoj politici Crne Gore, istaknuo je uvodno veleposlanik Građević. Pritom se posebno osvrnuo na međuparlamentarnu suradnju Hrvatske i Crne Gore koju je ocijenio visokom ocjenom i kazao kako Crna Gora želi zadržati dobru dinamiku susreta šefova parlamenata.

Potpredsjednik Leko bio je suglasan s ocjenom o dobrim bilateralnim odnosima i suradnji, izrazivši uvjerenje kako visoki stupanj povjerenja i partnerstva olakšava rješavanje svih pitanja između dviju država. Čestitao je Crnoj Gori na putu koji je prevalila u približavanju NATO-u i Europskoj uniji te je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se u Crnoj Gori rješava zaštita hrvatske manjine.

Dvojica dužnosnika zajednički su ustvrdila kako treba poboljšati gospodarsku suradnju, a potpredsjednik Leko kazao je kako parlamenti na tom području mogu podržati ostala državna tijela.

Autor: Ured predsjednika Sabora