Predsjednik Sabora Leko u Mostaru: Ulazak Hrvatske u EU u interesu je BiH

Mostar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko izjavio je u Mostaru da će skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju biti u interesu države BiH i tamošnjih Hrvata.

- To znači da će Hrvatska na najbolji mogući način zastupati interese Bosne i Hercegovine, rekao je Leko odgovarajući na upit novinara tijekom posjeta franjevačkom samostanu u Mostaru. Dodao je da će jednaku korist od ulaska Hrvatske imati i Hrvati u BiH.

U franjevačkom samostanu u Mostaru predsjednika Hrvatskoga sabora dočekali su provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar i gvardijan samostana u Mostaru fra Iko Skoko. Tom prigodom predsjedniku Hrvatskoga sabora pokazali su pano s fotografijama franjevaca ubijenih potkraj Drugoga svjetskog rata. Razgledao je crkvu sv. Petra i Pavla u izgradnji, samostansku knjižnicu s bogatim fondom knjiga i upisao se u knjigu dojmova, a pohvalio je dosadašnji rad franjevaca ističući kako je to model kako Hrvati mogu opstati u BiH.

- Ne bih ih (franjevce) htio previše hvaliti, ali zaslužili su. Ovo je jedna vizija kako bi franjevački samostan postao i ostao kulturni i duhovni centar Hercegovine. To daje jednu perspektivu da je budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini zasnovana na vrijednostima. Nadam se da će to na dobar način pridonijeti i samoj Bosni i Hercergovini kao državi koja bi trebala biti u Europi i uživati u vrijednostima na kojima počiva Europa, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora.

Predsjednik Sabora u Mostar je došao na svečanost Večernjakova pečata, na kojoj se bira osoba godine. (Hina)

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina