Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem uručio nagrade "Ivan Filipović"

Zagreb - U palači Dverce istaknutim prosvjetnim djelatnicima svečano su dodijeljene "Nagrade Ivan Filipović" za životno djelo i godišnje nagrade za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti. Nagrade je dobitnicima uručio predsjednik Odbora za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović", predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem.

U svom pozdravnom govoru Petar Selem je, čestitavši dobitnicima, istaknuo kako je svjestan da ljubav prema djeci, znanju i domovini pokreće prosvjetitelje da ustraju u svom pozivu čak i u doba kada im status u društvu ne laska. Obećao im je da će se kao saborski zastupnik i predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu nastaviti boriti za njihov položaj, a odgajatelje, nastavnike i profesore pozvao je da, osim znanja kojeg djeci prenose, u ovom kriznom trenutku u kojemu se nalaze, posebnu brigu vode o odgojnoj dimenziji te da naše mlade nauče razlikovati dobro od zla, istinu od laži i prave od lažnih vrijednosti, jer će jedino tako dobrobit zemlje biti osigurana. 

Dobitnik nagrade za životno djelo Josip Prudeus, nastavnik hrvatskog jezika i povijesti u Osnovnoj školi "Samobor", obratio se prisutnima u ime dobitnika nagrada. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, Unija će dobiti bogati pedagoški miraz, istaknuo je i prisjetio se značajnih prosvjetitelja iz hrvatske povijesti, ali i svih naših anonimnih učitelja te im izrazio zahvalnost. "Nagrada Ivan Filipović", kazao je, "priznanje je nama što smo je danas dobili ali i poticaj mladim kolegama". 

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, također je čestitao dobitnicima u ime svog Ministarstva, Vlade Republike Hrvatske i premijerke Jadranke Kosor.
 

Autor: Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu