Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio veleposlanika Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Stanimira Vukićevića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Stanimira Vukićevića.

U razgovoru dvojice dužnosnika izražena je obostrana želja za tješnjom suradnjom koja će pridonijeti, prije svega, poboljšanju života građana kako Hrvatske tako i Srbije. Značajan doprinos, rečeno je, u intenziviranju suradnje i rješavanju svih pitanja od zajedničkog interesa može imati parlamentarna suradnja. Predsjednik Sabora i srbijanski veleposlanik su izrazili zadovoljstvo time što 22. i 23. veljače  u posjet Hrvatskoj dolazi Međuparlamentarna skupina prijateljstva Narodne skupštine Srbije.

Istaknuta je i važnost odnosa Hrvatske i Srbije na ukupnu stabilnost regije. Predsjednik Sabora je srbijanskom veleposlaniku kazao kako Hrvatska podržava sve susjedne države na putu prema Europskoj uniji te je iznio spremnost Hrvatske da Srbiji pomogne prijenosom vlastitih iskustava i konkretnim oblicima pomoći.

Na kraju razgovora predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i srbijanski veleposlanik Stanimir Vukićević su zaključili da su i Hrvatska i Srbija okrenute europskoj budućnosti kao i da sva otvorena pitanja žele i dalje rješavati dijalogom na razini stručnjaka.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora