Mato Arlović i Pavle Kalinić sastali se s veleposlanikom Države Izraela Davidom Granitom

Zagreb - U sklopu radnog posjeta Republici Hrvatskoj, veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču, David Granit razgovarao je s članom Odbora za ratne veterane i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Pavlom Kalinićem te potpredsjednikom Hrvatskog sabora Matom Arlovićem.

Najnovije političke prilike u Izraelu, uspostavljanje boljih gospodarskih odnosa Hrvatske i Izraela te opasnost od rata u Iraku bile su teme razgovora veleposlanika i Pavla Kalinića. Veleposlanik Granit je posebno napomenuo "kako stojimo pred povijesnim trenutkom rješavanja iračke krize te da bi eventualna vojna intervencija ekonomski potresla cijeli Bliski istok budući da se tu nalazi 60 do 70 posto svjetskih zaliha nafte". 

Razgovor Davida Granita i potpredsjednika Sabora Arlovića započeo je konstatacijom kako su Hrvatska i Izrael u mnogočemu slične države te da se suradnjom na načelu komparativnih prednosti može učiniti jako puno. Naglašena je i zajednička želja za članstvom u Europskoj uniji te pitanje razgraničenja sa susjedima. Što se iračke krize tiče, sugovornici su se složili da treba ustrajati na diplomatskom rješenju. Razgovor je završio željom da se suradnja dviju zemalja uskoro podigne na još višu razinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću