Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić primio veleposlanika Japana Masarua Tsujija

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Masarua Tsujija.

U uvodnom dijelu susreta potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić ocijenio je odnose dviju zemalja istinski dobrim i prijateljskim. Podsjetio je i da se ove godine obilježava dvadeseta obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske. 

Potpredsjednik Sabora Stazić zahvalio je ovom prigodom veleposlaniku Tsujiju na angažmanu u uspostavi odlične suradnje dviju zemalja na različitim područjima. Posebno je istaknuo financijsku pomoć Japana u okviru različitih razvojnih projekata kao i brojne donacije pojedinim gradovima i ustanovama u Hrvatskoj. 

Sugovornici su u nastavku razgovarali i o potencijalima za suradnju na području gospodarstva. Veleposlanik Tsuji i potpredsjednik Stazić suglasni su da postoje značajni neiskorišteni potencijali za intenzivniju gospodarsku suradnju, posebice u kontekstu investicija japanskih ulagača u Hrvatsku.
 

Autor: Služba za medije