Predsjednik Sabora Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Kohorsta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta. 

Sugovornici su potvrdili visoku razinu bilateralnih odnosa i suradnje Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te je iskazana obostrana želja da se odnosi između dviju zemalja unaprijede u svim područjima od zajedničkog interesa.

U razgovoru je istaknuta važnost jačanja sigurnosti i stabilnosti u jugoistočnoj Europi. U tom kontekstu, predsjednik Sabora naglasio je potporu Hrvatske europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine te pružanje potpore hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, čiji položaj mora ostati konstitutivan i ravnopravan s ostala dva naroda u svim daljnjim promišljanjima o državnom uređenju Bosne i Hercegovine. 

Razgovarali su i o jačanju gospodarskih odnosa, diversifikaciji energetske opskrbe te istaknuli važnost budućeg LNG terminala. 

Predsjednik Sabora Jandroković izrazio je nadu da će uskoro biti riješeno i pitanje viznog režima, a na kraju razgovoru istaknuta je i želja za jačanjem parlamentarnih odnosa.

Autor: Ured predsjednika Sabora