Predsjednik Sabora Josip Leko primio voditeljicu Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu Violetu Simeonovu Staničić

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je voditeljicu Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu Violetu Simeonovu Staničić. Ured je počeo s radom 18. veljače ove godine.

Simeonova Staničić izvjestila je predsjednika Hrvatskoga sabora o planu aktivnosti Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Takvi uredi postoje u glavnim gradovima svih zemalja članica EU, a u prvom redu su dodirna točka građana s Europskim parlamentom. Osim toga Uredi služe i kao servis medijima za praćenje sjednica, konferencija i seminara u Europskom parlamentu, a aktivno surađuju i s udrugama civilnoga društva. 

S obzirom na ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije 1. srpnja ove godine, Ured će se posebno angažirati oko informiranja i poticanja hrvatskih građana na sudjelovanje na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu kao i na obilježavanje ulaska Hrvatske u EU.

Predsjednik Leko izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Ured za informiranje Europskog parlamenta počeo djelovati u Hrvatskoj. Vjeruje da će to biti na korist i hrvatskih građana i budućih hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, pri čemu postoje brojne mogućnosti za suradnju s tijelima Hrvatskoga sabora.

Autor: Ured predsjednika Sabora