Goran Marić i Gordan Maras primili studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb - Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Goran Marić i potpredsjednik Odbora Gordan Maras primili su u posjet studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Studenti, članovi studentske udruge Financijski klub, predstavili su projekt "Javne financije" čiji je cilj pružiti mogućnost dodatnog obrazovanja na području javnih financija, ostvariti suradnju s relevantnim institucijama te analizirati aktualne ekonomsko-političke događaje te predlagati svoja rješenja za probleme funkcioniranja sustava javnih financija u Republici Hrvatskoj. Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Goran Marić i potpredsjednik Odbora Gordan Maras pozdravili su njihovu inicijativu, naglasivši da ih posebno veseli pokretanje takvih projekata od strane mladih ljudi. 

Predsjednik i potpredsjednik Odbora upoznali su goste s djelokrugom i načinom rada Odbora za financije i državni proračun. Središnja tema razgovora bila je procedura prihvaćanja proračuna i uloga saborskih zastupnika u tom procesu. Razmijenjena su mišljenja o trenutačnoj ekonomskoj situaciji te o mogućnostima budućeg profiliranja hrvatskoga gospodarstva

Autor: Služba za odnose s javnošću