Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem čestitao Međunarodni praznik rada

Zagreb – U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je čestitku građanima Republike Hrvatske:

„Međunarodni praznik rada, kojim i u Hrvatskoj obilježavamo borbu radnika za humane i pravednije uvjete rada, trebao bi biti prigoda za radost i slavlje. U Hrvatskoj su radnici, nažalost, uslijed višegodišnjeg uništavanja gospodarstva zbog grijeha krive pretvorbe i privatizacije, čemu se pridružila još i svjetska kriza, u gotovo jednako teškoj situaciji kao i u vrijeme prvih radničkih demonstracija protiv iskorištavanja od strane poslodavaca prije više od jednog stoljeća.

Loše stanje u gospodarstvu ne možemo promijeniti preko noći. Ali najvažnija je ipak svijest da ga odgovarajućim zakonskim mjerama možemo promijeniti i to na bolje. Vladine su mjere fokusirane na poticanje investicija, proizvodnje, a time i pada nezaposlenosti.

U vjeri da težimo istim ciljevima i da ih najbolje možemo ostvariti kroz stalni dijalog, dragim sugrađanima čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada!“

Autor: Ured predsjednika Sabora