Jure Brkan i Marko Milanović Litre sudjelovali na Forumu mladih parlamentaraca Inicijative triju mora

Varšava –  Zastupnici Jure Brkan i Marko Milanović Litre sudjelovali su od 3. do 5. listopada na Forumu mladih parlamentaraca Inicijative triju mora koji se održao u Varšavi.

Poljski Sejm je bio domaćinom parlamentaraca iz sljedećih zemalja: Estonije, Hrvatske, Litve, Latvije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije. Zastupnici su razgovarali o geopolitičkom značenju Inicijative triju mora,  ulogama nacionalnih parlamenata, uključujući njihove mlađe predstavnike, u promicanju Inicijative, kao i o  suradnji u području energetike, prometa i digitalnih komunikacija. 

Razlog održavanja ovog Foruma mladih parlamentaraca je uključivanje mladih parlamentaraca u Inicijativu triju mora koja je okrenuta prema izgradnji bolje budućnosti. - Po mom mišljenju, ovaj je projekt vrlo vrijedan oblik izgradnje političkog kapitala za budućnost, a također se savršeno uklapa u katalog instrumenata koji oblikuju vidljivost Inicijative triju mora u regiji, istaknula je Elżbieta Witek, predsjednica Sejma. Forumu su prisustvovali parlamentarci 9 od 12 zemalja Inicijative triju mora.