47., tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport

dvorana Ivana Mažuranića, YouTube prijenos

Tema: Infrastuktura – trošak ili ulaganje u sportsku zajednicu.

Investicijsko održavanje kao i strateško planiranje izgradnje sportske infrastrukture otvara neiskorištene mogućnosti koje su važne za budućnost i nove generacije, kao i cijele sportske zajednice. Obnova i izgradnja sportske infrastrukture jedan je od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske.

Sufinanciranje izgradnje nove ili obnove postojeće sportske infrastrukture pridonosi planskom i sustavnom rješavanju problema u području sportskih građevina, te čini mogućim razvoj pojedinih sportova čija je infrastruktura u zemlji nedostatna ili slabo održavana i kvalitetom neprilagođena razvojnim potrebama sportova.

S ciljem razvoja sportske infrastrukture u svim dijelovima Hrvatske kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnju nove sportske infrastrukture resorno Ministarstvo svake godine provodi natječaj za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture. U ranijim godinama s više od 8,2 milijuna eura na ovaj su način sufinancirane 163 sportske građevine. U 2023. godini proveden je natječaj ukupne vrijednosti 4.061.318 eura.

Cilj tematske sjednice je odgovoriti jesu li ova ulaganja dostatna, analizirati postojeće probleme i iznaći mogućnosti zajedničkog djelovanja u osiguravanju dostupnosti adekvatne sportske infrastrukture sportašima i rekreativcima.

Prijenos omogućen na YouTube kanalu Hrvatskoga sabor: https://youtube.com/live/vRRONBXIwYk