Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj

Madrid, Španjolska

Na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamana, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravit će u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj od 3. do 5. svibnja 2022. te predvoditi saborsko izaslanstvo na Hrvatskom-španjolskom međuparlamentarnom forumu.

Službeni posjet predsjednika Jandrokovića započinje radnom večerom s predsjednicom Batet i izaslanstvima. 

U srijedu, 4. svibnja 2022., u 9.30 sati predsjednici Jandroković i Batet otvorit će Hrvatsko-španjolski međuparlamentarni forum u Zastupničkom domu te održati bilateralni sastanak. U okviru foruma predviđena su četiri tematska panela i to: „Španjolska i Hrvatska u Europi: zajednički izazovi“, „Suradnja na Mediteranu u okviru MED9 i situacija u jugoistočnoj Europi“, „Gospodarska suradnja: utjecaj rata u Ukrajini i moguće posljedice na europskoj i nacionalnoj razini“ te četvrti panel na temu turizma.

Po završetku u 16 sati, dvoje predsjednika parlamenata potpisat će usvojene zaključke Hrvatsko-španjolskog međuparlamentarnog foruma.

Susret s predstavnicima hrvatske zajednice u Španjolskoj predviđen je 4. svibnja 2022. u 19 sati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu. 

U izaslanstvu predsjednika Jandrokovića u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj bit će zastupnici u Hrvatskom saboru Branko Bačić, Stephen Nikola Bartulica, Davor Ivo Stier, Majda Burić, Katarina Nemet te Nikša Vukas.