Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti Davora Jovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Jović u povodu smrti umirovljenog bojnika HV-a Davora Jovića.

U brzojavu sućuti je istaknuo: „Poštovana obitelji Jović, u povodu gubitka vašeg supruga i oca, primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja uime Hrvatskoga sabora i u moje osobno ime.

Davor je bio jedan od najistaknutijih heroja Domovinskog rata – dragovoljac koji se kao jedan od prvih odazvao pozivu Domovine te se dao na raspolaganje u obrani Hrvatske.

Bio je primjer branitelja koji se na svom ratnom putu vodio porukom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: „Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što“, kao zapovijed koju je zajedno sa svojim suborcima i hrvatskim narodom uspješno ostvario i doživio sredinom 90-ih u oslobađanju jedine nam Domovine. Bio je primjer za svakoga od nas dokazujući kako ni ranjavanja ne mogu biti razlog za posustajanje u borbi za slobodu i dostojanstvo svakog čovjeka.

Davor Jović ostat će ponos Hrvatske, a njegov primjer bit će trajno zapisan u hrvatskoj povijesti, na čast njegovom imenu i svim hrvatskim braniteljima."

Autor: Ured predsjednika Sabora