Sabor otvara vrata građanima u nedjelju, 8. listopada

Zagreb - U povodu obilježavanja 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor kao predstavničko tijelo hrvatskih građana otvorit će svoja vrata posjetiteljima u nedjelju, 8. listopada 2017. od 11.00 do 17.00 sati. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković tom će se prigodom susresti s građanima u Sabornici u 13.00 sati, a po prvi put posjetiteljima će biti otvoren i Ured predsjednika. 

Predsjednik Sabora pozvao je zastupnike na zajedničko obilježavanje Dana neovisnosti u Hrvatskome saboru otvorenim razgovorom i razmjenom mišljenja s hrvatskim građanima koje zastupaju. 

Na Dan otvorenih vrata pripremljen je poseban program obilaska zgrade Sabora uz stručno vodstvo. Građani će moći ulaziti u zgradu Sabora bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled. Skupine posjetitelja od najviše pedeset osoba obilazit će Sabor svakih 30 minuta počevši u 11.00 sati. Građani će moći vidjeti prostore koji nisu dio uobičajenih tura za posjetitelje, a program razgledanja trajat će 25 minuta. 

Organiziran je i program obilazaka uz stručno vođenje na engleskom jeziku u 12.00 i 15.00 sati. Za osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora