Predsjednik Sabora Petrov primio u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Renatu Paškalj tijekom kojega se razgovaralo o bilateralnoj suradnji između dvije zemlje, posebno u kontekstu pomoći koju Hrvatska može pružiti BiH na njezinom putu prema dobivanju kandidatskog statusa EU-a.

- Još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj na političkoj podršci europskome putu BiH, rekla je na početku sastanka veleposlanica Paškalj te izrazila očekivanje da će hrvatske institucije svojim iskustvom nastaviti pružati i tehničku pomoć BiH nakon što je  9. prosinca BiH predan Upitnik Europske komisije.– U tom smislu velik je značaj i  suradnje dvaju parlamenata, posebno u prenošenju iskustva Sabora u usvajanju europske legislative, kazala je Paškalj.

Predsjednik Sabora Božo Petrov naglasio je kako je Hrvatskoj u interesu stabilna BiH, čemu će sigurno doprinijeti i provođenje reformskih agendi u procesu pristupanja EU-u, a čemu će Hrvatska i dalje nastaviti davati svoju podršku. – Bosna i Hercegovina je vanjskopolitički prioritet Hrvatske, ali i značajno tržište za hrvatska ulaganja, zbog čega je od iznimne važnosti još bolje povezati gospodarske subjekte obje zemlje i konkretizirati projekte na tom području, rekao je Petrov.

Autor: Služba za medije