Predsjednik Sabora Josip Leko izrazio sućut obitelji u povodu smrti Arsena Dedića

Zagreb –  Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je brzojav sućuti članovima obitelji glazbenika i umjetnika Arsena Dedića u kojem stoji:

"S posebnom sam tugom i nevjericom primio vijest da je umro hrvatski glazbenik i umjetnik Arsen Dedić kojega sam imao čast i osobno poznavati.

Skladatelj, pjesnik, književnik, dirigent, glazbeni producent i aranžer Arsen Dedić u svoje je bogato stvaralaštvo utkao sve svoje brojne talente. Svojim je odlaskom ostavio ogromnu prazninu koju će biti nemoguće popuniti. Njegova je glazba obilježila živote generacija koje su uz nju odrastale i čije je postojanje trajno obogatila. 

Po svojoj snazi i značenju njegovo je ukupno umjetničko djelo univerzalna umjetnička  vrijednost koja će za buduće naraštaje ostati zapisana na nosačima zvuka, filmovima i u knjigama.    
   
Muzički i umjetnički svestran, on je prije svega zaštitni znak hrvatske šansone, a umjetničkom vrijednošću i posebnošću svojega muzičkog izričaja stoji uz bok svjetskim velikanima toga žanra. 

Iako je izgubio bitku s bolešću, Arsen Dedić za života je stvorio opus koji će nastaviti živjeti jednakom snagom. Žaleći za svime onime što još nije stigao napraviti, znamo da njegovim odlaskom ne odlazi i sva ona umjetnost zvuka i riječi koju toliko volimo.    

Poštovanoj obitelji izražavam sućut uime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime." 

Autor: Ured predsjednika Sabora