Predsjednik Sabora Jandroković u Zakonodavnoj skupštini Ontarija te s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore

Toronto - Službeni posjet Kanadi predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i izaslanstva u kojemu su zastupnici Sanja Putica, Domagoj Hajduković i Ante Babić, nastavljen je u Torontu.

U Zakonodavnoj skupštini Ontarija održan je sastanak s njezinim predsjednikom Daveom Levacom, na kojemu je istaknuto kako je Ontario pokrajina u kojoj živi najveći broj hrvatskog iseljeništva te je to ujedno i kanadska pokrajina s kojom Hrvatska ostvaruje i najveći dio robne razmjene. Sugovornici su naglasili odlične političke odnose, na koje treba nadovezati jačanje gospodarske suradnje. U razgovoru predsjednika Sabora Jandrokovića s ministrom međunarodne trgovine Ontarija Michaelom Chenom istaknute su mogućnosti unapređenja gospodarskih odnosa dviju država posebice u energetskom sektoru, brodogradnji i turizmu. 

Predsjednika Sabora Jandrokovića i izaslanstvo primila je i guvernerka Ontarija Elisabeth Dowdswell, a na sastanku su razmijenjena mišljenja o mogućnostima te iskustvima kako u obrazovnom sustavu mladima približiti znanja o novim tehnologijama u brojnim industrijama.

U Torontu je predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak i s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore među kojima su bili član Upravnog odbora Ivan Grbešić te Igor Štagljar, hrvatski znanstvenik i izumitelj, molekularni biolog i profesor na Sveučilištu u Torontu. Budući da u Kanadi živi jedna od najvećih i najuspješnijih hrvatskih zajednica u iseljeništvu, Kanadsko-hrvatskoj gospodarskoj komori koja okuplja poslovne ljude, profesionalce i organizacije cilj je promovirati investiranje te proširenje gospodarske suradnje između Kanade i Hrvatske, čemu Hrvatska daje punu potporu te je otvorena za hrvatsko-kanadske investicije, rečeno je na sastanku u Torontu.

Autor: Ured predsjednika Sabora