Predsjednik Sabora Jandroković susreo se s predsjednikom Senata Kanade Fureyjem: Potvrđeni partnerski i prijateljski odnosi s Kanadom

Ottawa - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji boravi u službenom posjetu Kanadi, sastao se s predsjednikom Senata Kanade Georgeom J. Fureyjem. 

Na sastanku je potvrđena visoka razina bilateralnih, partnerskih i prijateljskih odnosa Hrvatske i Kanade te je istaknuta spremnost obiju strana za jačanjem gospodarske suradnje. Predsjednik kanadskog Senata Furey i predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković složili su se kako obje države važnom poveznicom za jačanje gospodarskih odnosa smatraju brojno hrvatsko iseljeništvo koje živi u Kanadi.

Važnost produbljivanja hrvatsko-kanadske gospodarske suradnje posebice je naglašena u svjetlu primjene sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između Kanade i EU-a, CETA-e, koju je Hrvatski sabor ratificirao u lipnju ove godine te je za očekivati kako će to pozitivno utjecati na razinu bilateralne robne razmjene između Kanade i Hrvatske.

Na sastanku je bilo riječi i o globalnim pitanjima suradnje na području sigurnosne i obrambene politike te globalne trgovine. Uz predsjednika Sabora Jandrokovića, na susretu s predsjednikom Senata Kanade Georgeom J. Fureyjem, bili su Domagoj Hajduković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora, Sanja Putica, voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe te Ante Babić, član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

Autor: Ured predsjednika Sabora