Predsjednik Sabora Jandroković primio u oproštajni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj D'Errica

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet  apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, sugovornici su se prisjetili višegodišnje suradnje koja seže još iz vremena mandata nuncija u BiH-u, koju su obilježili niz zajedničkih inicijativa, između ostalih i briga o položaju Hrvata u toj zemlji. Sugovornici su potvrdili odlične bilateralne odnose između Republike Hrvatske i Svete Stolice, pri čemu se posebno ističe pomoć i podrška Vatikana u borbi Hrvatske za neovisnost, međunarodno priznanje i članstvo u Europskoj uniji.

Predsjednik Sabora Jandroković zahvalio je apostolskom nunciju D´Erricu na proteklom petogodišnjem djelovanju u Hrvatskoj. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o promjenama koje su se dogodile u hrvatskom društvu za vrijeme mandata apostolskog nuncija. U tom kontekstu, nuncij koji je istaknuo važnost prepoznavanja i djelovanja na temeljnim postulatima pravednog društva – toleranciji i zajedničkom dijalogu.

Razgovaralo se i o postupku kanonizacije blaženoga Alojzija Stepinca, a predsjednik Sabora Jandroković zaključno je izrazio nadu da će do kanonizacije kardinala Stepinca doći što prije. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora