Predsjednik Sabora Jandroković primio dobitnike nagrade “Ponos Hrvatske”

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković  primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu “Ponos Hrvatske” za 2017. godinu. Dobitnicima nagrade čestitao je u svoje ime i u ime svih zastupnika u Hrvatskome saboru na njihovim plemenitim i nesebičnim djelima te istaknuo kako su oni ti koji su pokazali upravo najveće vrijednosti koje čovjek može pokazati.

– Pokazali ste da je vrijedno živjeti da bi se pomoglo drugome. Ja vam na tome od srca čestitam i želim vam reći da nemam mnogo ovakvih dana u Hrvatskome saboru, kada se mogu pokloniti i čestitati te iskazati i svo svoje poštovanje prema vama, koji  ste učinili  nešto najviše što čovjek može učiniti. Neki od vas  žrtvovali su i vlastite živote, ili se odrekli vlastite komocije i ugodnog života kako bi pomogli drugome, rekao je Jandroković. 

Obraćajući se dobitnicima nagrade, istaknuo je kako su oni  pokazali svojim primjerima da su plemeniti, humani i dobri ljudi.  - Da smisao svog života vidite u tome da pomognete drugome, a to je ono što, još jednom želim naglasiti, treba biti smisao života svih nas. Briga za drugoga, odricanje za drugoga, ljubav prema drugome. I stoga zaslužujete puno poštovanje svih nas koji radimo u Hrvatskom saboru, poručio je Jandroković. Istaknuo je i kako vjeruje da će ova nagrada djelovati i na naše društvo te da će biti sve više ljudi koji će učiniti ono što su učinili ovi heroji, kako bi naša domovina i svi mi sretnije živjeli u budućnosti. 

“Ponos Hrvatske” nagrada je koju je 2005. godine utemeljio dnevni list “24 sata”, a 2008. godine osnovana je i udruga Ponos Hrvatske  koja okuplja dobitnike ovog prestižnog priznanja za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu. Nagradom se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima, plemenitim postupcima zadužili javnost i odaslati poruka da njihovi postupci predstavljanju trajne i istinske vrijednosti koje su temelj svakog društva. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora