Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanke s gradonačelnikom Dubrovnika Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Dobroslavićem

Dubrovnik - Nakon otvorenja Dubrovnik Foruma 2017., predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao je uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na radnim sastancima  s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i  dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić upoznali su predsjednika Vlade i predsjednika Sabora s ključnim gospodarskim, razvojnim, prometnim i turističkim temama i projektima važnima za jug Hrvatske. Predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković, čestitavši gradonačelniku Dubrovnika Mati Frankoviću i županu Dubrovačko-neretvanske županije na pobjedi na lokalnim izborima te nedavnom formiranju Gradskoga vijeća i Županijske skupštine, naglasio je kako je uspostavljanje političke stabilnosti iznimno važno za daljnji razvoj Grada i Županije. 

U razgovoru o aktualnoj situaciji s čelnim ljudima Grada i Županije, predsjednik Sabora istaknuo je kako je specifičnost Dubrovnika u tome što se njegov razvoj događa vrlo brzo te ga je potrebno kontrolirati. –Dio problema u Dubrovniku je posljedica njegova brzog razvoja. Potrebno je stoga naći rješenja kako bi Grad postao organiziraniji. Kao i u slučaju Županije, prometna povezanost je najveći problem te su nam gradonačelnik i župan izrazili zadovoljstvo razvojem situacije oko Pelješkog mosta te kako je u ovom trenutku prioritet zračna povezanost, rekao je predsjednik Jandroković.  

Dubrovački gradonačelnik Franković zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću i predsjedniku Sabora Jandrokoviću na dolasku i potpori te je dodatno naglasio važnost uspostavljanja političke stabilnosti i usvajanja proračuna nužnih za realizacju svih razvojnih projekata Grada Dubrovnika.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora