Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u kojoj stoji:

"Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a braniteljima Dan hrvatskih branitelja.

Danas slavimo pobjedu hrvatske vojske, policije, ali i cijelog hrvatskog naroda, izvojevanu za našu državu, našu slobodu i demokraciju u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja". Oluja je bila odlučujuća bitka, koja je hrvatskom narodu nakon pet godina velikosrpske agresije donijela mir i slobodu, spojila Hrvatsku u cjelovit državni prostor i potvrdila oslobodilački karakter Domovinskog rata, njegovu legitimnost u obrani svojeg naroda, države i njezina nacionalnog identiteta.

Slaveći danas pobjedu moramo odati naše najdublje poštovanje i zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim hrvatskim braniteljima i domoljubima bez kojih Hrvatske ne bi bilo. Domovinski rat temelj je postojanja suvremene hrvatske države i stoga je naša trajna obveza da zaštitimo prava i dostojanstvo hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Također, obaveza je i odgovornost svih nas da na temeljima Domovinskog rata skrbimo o daljnjem jačanju državnih institucija i pravnog okvira Republike Hrvatske, gospodarskom razvoju i napretku, ali i o međusobnom uvažavanju i razvijanju osjećaja osobne odgovornosti i solidarnosti u društvu.

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!"

Autor: Ured predsjednika Sabora