Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio ministra rada, zadruga i socijalnih poslova Irana Alija Rabiejia

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s ministrom rada, zadruga i socijalnih poslova Islamske Republike Iran Alijem Rabieijem. 

Sugovornici su uvodno izrazili zadovoljstvo nastavkom dobrih i dinamičnih odnosa dviju zemalja te činjenicom kako je u okviru posjeta ministra Alija Rabijeia Hrvatskoj održano niz sastanaka s hrvatskim ministrima i gospodarstvenicima, a sve radi razmjene iskustava te poticanja gospodarske, kulturne i opće institucionalne suradnje. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je važnost unaprjeđenja upravo gospodarske suradnje Hrvatske i Irana te kako je u tom smislu održani gospodarski forum u kojem su sudjelovali brojni hrvatski i iranski gospodarstvenici prilika za obnovu gospodarskih odnosa, a konkretni projekti hrvatskih i iranskih tvrtki jasan su pokazatelj jačanja bilateralne suradnje.

-Definirali smo 16 područja na kojima bismo mogli zajedno potaknuti gospodarsku razmjenu, naglasio je iranski ministar rada, zadruga i socijalnih poslova Ali Rabiei, dodavši kako je jedan od prioritetnih ciljeva i uspostava platnog prometa između dviju država.

Zajednički je naglašeno i kako u međusobnim odnosima parlamenti imaju važnu ulogu jačanja međusobnog povjerenja i dijaloga te njegovanja tradicionalno dobrih odnosa i prijateljstva između dvaju naroda te kako hrvatsko-iranska parlamentarna suradnja ima dobru dinamiku koja će se nastaviti i u budućnosti.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora