Predsjednik Sabora Gordan Jandroković obišao opožarena područja u Šibensko-kninskoj županiji

Šibenik - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković obišao je u utorak opožarena područja u Šibensko-kninskoj županiji te izrazio zahvalnost svima koji su se zadnjih nekoliko dana borili s brojnim požarima koji su poharali Šibenik i okolicu.

Predsjednik Sabora sastao se sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, saborskom zastupnicom Brankom Juričev Martinčev, županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem, zapovjednikom JVP Grada Šibenika Volimirom Miloševićem, načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Ivicom Kostanićem i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem.

Obišao je i brdo Trtar kraj Šibenika gdje je u utorak ujutro ugašen veliki šumski požar, te požarište na Brodarici gdje je prošle nedjelje vatra ozbiljno priprijetila kućama.

-Došao sam izraziti poštovanje i zahvalnost svima koji su se proteklih dana uz ogromne napore hrabro borili protiv vatrene stihije. Uz ogromne napore svih vatrogasaca u koordiniranom djelovanju s policijom i preventivnom djelovanju Hrvatskih šuma, učinjeno je sve da se požari stave pod kontrolu. Vatrogasci i sve službe u vašoj županiji na ovim uspješnim primjerima pokazali su da sustav uspješno funkcionira. Zahvaljujem i običnim ljudima koji su priskočili u pomoć i branili kuće i javna dobra. Razina solidarnosti koja je pokazana je ogromna, rekao je nakon sastanka Jandroković. 

-Činjenica što je premijer u Splitu, a ja u Šibeniku govori da nam je jednako stalo do svih dijelova Hrvatske i Dalmacije. Na koncu, mogu samo izraziti nadu da su najkritičniji trenuci iza nas, rekao je Jandroković. Samo tijekom ponedjeljka u Šibensko-kninskoj županiji izbilo je osam požara.

-Zadnjih 10 dana na području županije izbilo je 79 požara otvorenog prostora. Najteže je bilo u Brodarici gdje je vatra ušla u stambeno naselje i to su nam najteže intervencije, puno je lakše kad gori šuma koja nije blizu kuća. Požar kod Lugovića na brdu Trtar je tijekom noći stavljen pod kontrolu, tijekom dana vatrogasci će ga dogašavati, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.
 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora