Predsjednik Sabora dodijelio nagrade učenicima, pobjednicima mrežnoga kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održala je 27.ožujka 2015. godine drugo mrežno kviz natjecanje "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

Učenike, pobjednike kviza, danas je primio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko te je njima, njihovim ravnateljima i mentorima uručio prigodne nagrade i poklone. 

Čestitavši im, predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je kako održano natjecanje nije samo običan kviz. – Svi imaju svoje mjesto, ali i odgovornost u izgradnji demokracije, rekao je Leko te istaknuo koliko je važno da već u ovoj dobi učenici imaju priliku ne samo natjecati se u znanju nego i učiti kako demokratskim dijalogom pronalaziti rješenja. 

U mrežnome natjecanju sudjelovalo je  504 učenika šestih, sedmih i osmih razreda iz 84 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz-pitanja proizišla su iz nastavnoga plana i programa povijesti za te uzraste uključujući odgojno-obrazovne ishode kurikuluma građanskoga odgoja. Pitanja su se odnosila na provjeru znanja iz povijesti Hrvatskoga sabora, ali i znanja o ustroju i načinu rada suvremenoga Sabora. 

Nagrađene su tri osnovne škole: OŠ Pakoštane iz Pakoštana (82,50/90 bodova), OŠ Luka iz Sesveta (80/90 bodova) i OŠ Bijaći iz Kaštel Novog (79,50/90 bodova). 
 

Autor: Služba za medije