Predsjednik Sabora Božo Petrov primio izaslanstvo Njemačko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se u četvrtak s izaslanstvom Njemačko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva njemačkog Bundestaga, na čelu sa zastupnicom Astrid Freudenstein.

Zahvalivši na svekolikoj potpori Savezne Republike Njemačke Hrvatskoj u proteklih 25 godina, Petrov je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju zemalja kako na državnoj tako i na područnoj i lokalnoj razini. -Tome doprinose i susreti parlamentaraca na kojima se nudi prilika za otvaranje bitnih bilateralnih i multilateralnih pitanja vezanih za Europsku uniju, kazao je Petrov.

Freudenstein (CSU) i članovi njemačkog izaslanstva Josip Juratović (SPD), Heinz Wiese (CDU) i Gerold Reichenbach (SPD) iskazali su zanimanje za najvažnije ciljeve nove hrvatske Vlade na unutarpolitičkom i vanjskopolitičkom planu. –Hrvatska među prioritetima na vanjskopolitičkom planu prepoznaje potrebu za davanje svog doprinosa stabilnosti Europske unije i jačanje gospodarskih veza sa članicama Europske unije, dok su na unutarpolitičkom planu reforma javne uprave i javnog sektora te unaprjeđenje gospodarske klime uz konsenzus velikih političkih stanaka među glavnim prioritetima koje želimo postići i prije isteka mandata, istaknuo je Petrov.

Petrov je nadalje kazao kako će fokus mandata nove vlade biti stavljen i na energetski sektor te očuvanje i unaprjeđenje strateških resursa, pri čemu će važnu ulogu imati mjere za zaštitu okoliša i prirode u skladu s preporukama i smjernicama Europske unije. –Postoji cijeli niz područja za suradnju Hrvatske i Njemačke i vjerujemo kako će njemački ulagači nakon uspješno provedenih reformi prepoznati dodatne potencijale, zaključio je predsjednik Sabora Petrov.

Njemačko izaslanstvo će se tijekom dana sastati i s Odborom za vanjsku politiku te Odborom za financije i državni proračun.

Autor: Služba za medije