Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao na svečanom otvorenju hotela "Olympia Sky"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom otvorenju hotela "Olympia Sky" u Vodicama. Riječ je o jednoj od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj posljednjih godina, ukupne vrijednosti 172 milijuna kuna.

Predsjednik Sabora u svom obraćanju na otvorenju je rekao kako je ovaj hotel ponos Hrvatske. -Ovo je objekt koji se može mjeriti s najboljim svjetskim hotelima i moramo se svi zajedno ponositi. "Olympia Sky" je dio mozaika hrvatskog turizma. Događa se veliki razvoj kojeg ni sami nismo svjesni. Rastemo po dvoznamenkastim stopama, a turizam je naša najjača gospodarska grana, na povijesno smo niskoj razini nezaposlenosti, izašli smo iz procedure prekomjernog deficita, izvoz nam raste i imamo razloga za zadovoljstvo, kazao je predsjednik Jandroković te proglasio hotel otvorenim.

Riječ je novom objektu u turističkom kompleksu "Olympia", koji se s pratećim sadržajima proteže na površini od 13.800 četvornih metara. Radovi su počeli u proljeće prošle godine, a ukupno ulaganje iznosi oko 172 milijuna kuna, za što su investitoru odobrena sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR). Ministar turizma Gari Cappelli ocijenio je da je to još jedna pobjeda hrvatskog turizma. Još jedna velika investicija od ukupno 40 hotela koji se otvaraju ove godine, a ukupna vrijednost je oko 800 milijuna kuna.
 

Autor: Hina