Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj na čelu s predsjednikom društva Stipom Jukićem.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić, uz ostale članove Upravnog odbora društva, upoznao je predsjednika Sabora s tijekom priprema za ovogodišnje alkarske svečanosti te mu uputio poziv za predstojeću, 302. Sinjsku alku. 

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao je izaslanstvu Viteškog alkarskog društva na, istaknuo je, veličanstvenoj manifestaciji, svečanoj Sinjskoj alki koja je u svibnju održana u gradu heroju 
Vukovaru. Sinjska alka, koja je uvrštena i na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske kulturne baštine, uz Muzej Sinjske alke, od iznimne je kulturno-turističke važnosti, složili su se sugovornici. U razgovoru je zajednički naglašeno i kako je riječ o hrvatskome brendu – hrvatskoj priči koja pripada svim građanima naše zemlje, te je u tom smislu valja i razvijati. 

Predsjednik Jandroković na sastanku s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva, kojemu je nazočila i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, istaknuo je kako Hrvatski sabor kao prijatelj Sinjske alke daje punu potporu toj manifestaciji nacionalne važnosti.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora