Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio veleposlanicu Irske Olive Hempenstall

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je danas veleposlanicu Irske Olive Hempenstall. Bilateralni odnosi dviju zemalja su vrlo dobri i prijateljski s tendencijom daljnjeg razvoja, uvodno je ocijenio predsjednik Sabora Petrov. 

–Koristim prigodu zahvaliti Irskoj na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj, posebice u kontekstu pregovaračkog procesa s Europskom unijom, istaknuo je Petrov. 

Dvije zemlje iznimno dobro surađuju na različitim područjima, a poseban fokus mojega rada je intenziviranje gospodarskih odnosa, kazala je veleposlanica Irske Olive Hempenstall. Kao glavne prioritete za razvoj dublje gospodarske suradnje, sugovornici su izdvojili sektore informacijskih tehnologija i turizma. 

Irska posjeduje i značajna iskustva po pitanju povlačenja financijskih sredstava iz strukturnih i kohezijskih fondova EU-a te i u tome dijelu može biti od velike pomoći Hrvatskoj, kazao je Petrov. 

Razmijenjena su mišljenja i o ukupnoj situaciji u Irskoj nakon Brexita, pripremama za predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovini 2020. te odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama.

Autor: Služba za medije