Petrov i Tulea: Odnosima Hrvatske i Moldove treba dati novi zamah

Zagreb - Predsjednik Sabora Petrov u utorak je primio u nastupni posjet novoga veleposlanika Moldove u Hrvatskoj Olega Tuleu s kojim je razmijenio mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji Hrvatske i Moldove i mogućnostima njezinoga intenziviranja.

Hrvatska i Moldova su relativno mlade države i u mnogo aspekata kompatibilne, ali mogućnosti suradnje nisu dovoljno iskorištene, suglasni su Petrov i Tulea. – Nadam se da ćemo u predstojećem razdoblju osnažiti odnose naših dvaju parlamenata, posebno kroz izravnu suradnju naših radnih tijela i međuparlamentarnih skupina prijateljstva, rekao je predsjednik Sabora Petrov. – Također ćemo i dalje podupirati Moldovu na njezinome europskom putu te smo spremni dati tehničku i političku pomoć u procesu implementacije reformi koji proizlaze iz Sporazuma u europskom partnerstvu između Hrvatske i Moldove, naglasio je Petrov.

Petrov i Tule razgovarali su i o mogućnostima jačanja gospodarske suradnje koju su ocijenili skromnom. – Kako bismo potaknuli ovaj vid suradnje, održali smo značajan sastanak s Hrvatskom agencijom za investicije i konkurentnost, a nadamo se da ćemo u skorije vrijeme uspjeti organizirati i gospodarski forum uz nazočnost najviših dužnosnika obje zemlje, rekao je veleposlanik Tulea.

Autor: Služba za medije