Petrov i Sadegh: Daljnja izgradnja hrvatsko-iranskih odnosa ima dobru perspektivu

Zagreb - Predsjednik Sabora Božo Petrov i veleposlanik Islamske Republike Irana Mohammad Reza Sadegh, tijekom razgovora održanog prigodom nastupnoga posjeta veleposlanika, potvrdili su tradicionalno dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Irana te su se složili da je međusobna razmjena posjeta dužnosnika na najvišoj razini u protekloj godini dala veliki poticaj za daljnju izgradnju sveukupne suradnje.

Predsjednik Sabora Petrov osvrnuvši se na dosadašnje vrlo dobre odnose Hrvatske i Irana još je jednom izrazio zahvalnost na podršci koju je Iran pružio Hrvatskoj u godinama njezinoga osamostaljivanja.

–Bit će mi drago da možemo doprinijeti jačanju suradnje dvaju parlamenata i njihovih radnih tijela, posebno onih nadležnih za znanost, obrazovanje i kulturu za koje je iranska strana pokazala interes, rekao je Petrov.

-Nedavni posjeti predsjednice Republike Hrvatske i gospodarskoga izaslanstva te posjet predsjednika Sabora Leke Iranu, nakon ukidanja dijela međunarodnih sankcija Iranu, otvorili su novu perspektivu za političku i gospodarsku suradnju dviju zemalja, istaknuo je veleposlanik Sadegh.

Petrov i Sadegh su ocijenili da sporazumi koji su potpisani između dviju gospodarskih komora i ministarstava gospodarstva čine značajan temelj za dalju izgradnju gospodarskih odnosa Hrvatske i Irana te su se složili da će se međusobnom razmjenom posjeta visokih dužnosnika u predstojećem razdoblju nastaviti i jačanje sveukupnih političkih odnosa.

Autor: Služba za medije