Leko u Mostaru posjetio Franjevački samostan i sudjelovao na okruglome stolu o Daytonu

Mostar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko posjetio je u četvrtak Franjevački samostan u Mostaru gdje se susreo s gvardijanom fra Ikom Skokom te obišao gradilište budućega Doma za studente i pučku kuhinju čiju izgradnju sufinancira Republika Hrvatska. 

- Hrvatska u okviru svojih ustavnih, ali i kulturnih obaveza prema dijelu hrvatskoga naroda izvan Hrvatske svake godine izdvaja nešto novca kako bi podigla moć hrvatskoga naroda da kulturno izgrađuje sebe u zemljama u kojima živi i u kojima je domaćin, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora. 

U sklopu doma za siromašne studente bit će pučka kuhinja i međunarodni centar za dijalog čiji je vlasnik Franjevačka provincija u Mostaru. Taj se objekt gradi uz financijsku potporu Vlade RH u iznosu oko milijun kuna. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora sudjelovao je popodne i na okruglome stolu "Dayton plus 20" u organizaciji Večernjega lista BiH te je nazočio na manifestaciji "Večernjakov pečat" na kojoj se biraju osobe godine koje su obilježile 2014. godinu. (Hina)
 

Autor: Hina