Leko primio zastupnike korejskoga parlamenta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je zastupnike Nacionalne skupštine Republike Koreje koji su članovi Korejsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva. Korejsko izaslanstvo predvodio je voditelj skupine Lee Myoung Su.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo partnerskim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Južne Koreje te izražena želja da se odnosi unaprijede i u gospodarskoj suradnji. Ocijenjeno je da zbližavanju dvaju naroda i kulturnoj razmjeni doprinosi i sve veći broj korejskih turista u Hrvatskoj. 

Korejski parlamentarci zauzimaju se za potpisivanje Sporazuma o zračnom prometu i uspostavi izravne zrakoplovne veze između Koreje i Hrvatske, što je podržao i predsjednik Sabora. Najavljeno je kako će u svibnju resorna ministarstva potpisati Memorandum o razumijevanju i suradnji na području znanosti. 

Leko je izrazio zadovoljstvo prošlogodišnjim službenim posjetom Republici Koreji i izrazio nadu da će Hrvatsku uskoro posjetiti predsjednik korejskoga parlamenta Chung Ui Hwa. Na sastanku je nazočila i predsjednica Hrvatsko-korejske međuparlamentarne skupine prijateljstva zastupnica Mirela Holy. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora