Betlehemsko svjetlo mira doneseno u Hrvatski sabor

Zagreb - Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira i nade, od ponedjeljka svijetli i u Hrvatskome saboru gdje su ga tradicionalno donijeli hrvatski izviđači i postavili ispred Sabornice. 

- Malo svjetla u Hrvatskome saboru nije loše, nadam se da će pomoći, izjavio je predsjednik Sabora Josip Leko koji je dočekao izviđače i zahvalio im na trudu. 

- Donoseći svjetlost, skauti žele donijeti poruku da su najvažniji dio našega života često mala, bezimena i nezapamćena djela koja nam svima trebaju – da nosimo mir u sebi i da dijelimo mir s vama, rekla je izviđačica Gabrijela Suša. Leko se s tim složio te poručio da su i u životu i u politici geste često važnije od velikih djela. 

- Donijeti svjetlo poruka je sama po sebi, a ako ga donose skauti, mladi ljudi, onda je to još veća poruka, rekao je Leko. - Hvala vam što ste donijeli svjetlo nade i mira. Nadam se da će nam pomoći, poručio je Leko. 

Savez izviđača Hrvatske, koji od 1993. donosi Betlehemsko svjetlo, predao ga je u nedjelju ispred zagrebačke katedrale Leki, a potom i mons. Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke prvostolnice. Izviđači su svjetlo mira donijeli iz Beča u koji ga austrijski izviđači od 1986. donose iz Betlehema. (Hina)
 

Autor: Hina/Služba za medije